Laze collectie

Boonen Design Studio

Description

De LAZE lounge sets

Met de LAZE lounge set speelt Flexfurn in op de toenemende vraag naar functioneel maar toch exclusief outdoor loungemeubilair. Industrieel designer Frédéric Boonen ging aan de slag met de trefwoorden lounge, design, licht, modulair en outdoor. Het resultaat is de verrassende LAZE-collectie.

De LAZE chair is het kernstuk van de collectie. Een bijzonder lichte schelpvormige seat met rugleuning. De afgeronde vormen zijn het resultaat van de mogelijkheden van de rotatie moulding productietechniek. Het hoogwaardige polyethyleen dat hiervoor gebruikt wordt, maakt de seats licht, sterk, onderhoudsvriendelijk en Uv-bestendig, vier belangrijke basiseigenschappen voor outdoor meubilair. Door de fijne korrel van het 100% recycleerbare polyethyleen is de LAZE-collectie erg makkelijk schoon te houden. Een aantal doordachte details zorgen voor extra duurzaamheid en gebruiksgemak. Onderaan bevinden zich vier slijtvaste voetjes waardoor de LAZE chair stevig op de grond staat en onderaan niet beschadigd raakt. Met de handige connector klik je de stoelen netjes en discreet vast in een configuratie naar keuze. De lumen leds bevestig je via een handige magneet op de connector en zorgen zo voor verrassende lichteffecten. De LAZE chair kan ingezet worden met of zonder kussens. De kussens op maat zijn verkrijgbaar met de hoogwaardige Sunbrella stoffen en zijn steeds gevuld met EZY dry foam, een schuim met de juiste specificaties voor intensief outdoor gebruik.

De LAZE table/pouf is de perfecte aanvulling voor de chair. Moest het woord multifunctioneel nog niet bestaan, dan hadden we het voor de table/pouf moeten uitvinden. De table/pouf kan uiteraard ingezet worden als tafeltje en als poef, maar evengoed als zitje, ijsemmer, plantenbak of afscherming van parasolvoeten. De features die de chair zo interessant maken zijn uiteraard ook van toepassing op de table/pouf: de slijtvaste voetjes, de connector, de magnetische lumen leds en kussens in diverse uitvoeringen. Als extra’s krijg je bij iedere table/pouf een tafelblad en een dop onderaan de holle ruimte voor een eenvoudige waterafvoer.

De chairs en table/poufs kunnen door elkaar gestapeld worden op een handige trolley waarmee je tot tien stuks kan transporteren.


Manufacturer

Boonen Design Studio Frédéric Boonen See full profile

Discover more projects from Frédéric

Conic

THEOMATIK

Hamac